fbpx
In viata ni se prezinta doua variante: evolueaza sau repeta

Consiliere parentala & Psihoeducatie

Consiliere parentala & Psihoeducatie

Acest serviciu este deosebit de important si necesar in viata oricarui adult care are copii sau lucreaza cu ei. Sedintele de consiliere parentala si/sau psihoeducatie sunt menite sa ne ajute sa intelegem mai bine lumea emotionala a copiilor si sa raspundem adecvat la ea. Diferenta dintre o sedinta de consiliere parentala & psihoeducatie si o carte despre acelasi subiect, este aplicativitatea la propria poveste si context de viata, posibilitatea de a pune intrebari si gasi raspunsurile potrivite.

Sedintele de consiliere parentala sunt adaugate la procesul de psihoterapie al copilului, pot urma dupa un proces de evaluare clinica si psihodiagnistic pentru oferirea feedback-ului si a unor recomandari practice sau pot sa fie independente de aceste doua servicii, venind din dorinta adultilor de a avea o relatie cat mai sanatoasa cu copiii.

Acest serviciu este indicat si in cazul cadrelor didactice, care uneori gasesc dificila conectarea emotionala cu copiii din clasa, au „copii-problema” pe care nu reusesc sa ii inteleaga si ajute sau se simt coplesiti din cauza impunerii deficitare a limitelor.

Consilierea parentala si psihoeducatia te poate ajuta sa te simti din nou in control, sa obtii claritatea si detasarea de care ai nevoie pentru a putea comunica cat mai sanatos cu copilul tau si a nu va mai prinde in cicluri negative de interactiune.

Relatia dintre parinte si copil este o relatie unilaterala, in care adultul are responsabilitatea de a identifica, intelege si satisface nevoile fizice si psihologice ale copilului si nu invers. Pana cand cei mici cresc, devin autonomi si se pot autoregla singuri, noi suntem model lor.

Dificultati care te pot indrepta catre sedintele de consiliere parentala & psihoeducatie:

  • Ai conflite dese cu copilul tau, care escaladeaza pana cand devii agresiv verbal, fizic sau emotional;
  • Simti ca nu ai autoritate in fata copilului si cedezi mereu pana cand se creaza haos;
  • Copilul tau iti ocupa tot timpul iar atunci cand incerci sa-l lasi singur remarci ca e foarte dependent de tine;
  • Nu suporti emotiile intense ale copilului (furia, frica, tristetea);
  • Nu reusesti sa te conectezi cu copilul tau care pare distant si te respinge;
  • Tu si partenerul/a ta aveti stiluri parentale diferite si nu reusiti sa ajungeti la un numitor comun in relatia cu copilul etc.
Programeaza o intalnire