fbpx

Metoda Eu Pot in actiune

Categoria: Workshop online

19/01/2021

Durata: 2h30m/modul x 3 module

Metoda „Eu Pot” (Kids’Skills – http://www.kidsskills.org/) a fost dezvoltată în Finlanda de o echipă de profesioniști condusă de psihiatrul și psihoterapeutul Ben Furman. Folosind pilonii teoretici ai terapiei centrate pe soluții, au revoluționat abordarea problemelor de ordin comportamental și socio-emoțional al copiilor și adolescenților.
Aplicarea metodei este atât de ușoară și ludică încât poate fi folosită cu succes și de către părinți.
Folosind metoda „Eu Pot” pare că dificultățile se risipesc ca prin magie, iar încrederea în sine, sentimentul de independență și autonomie, siguranța, imaginația, optimismul sunt stimulate.
Autorii propun metoda KS pentru abordarea unei game variate de dificultăți cum ar fi: anxietatea și fobiile, obiceiurile proaste (rosul unghiilor etc.) problemele cu somnul, problemele la școală (bullying, comportament disruptiv etc.), problemele de comportament (agresivitate, furie, opoziționism), problemele de alimentație, depresia, stima de sine scăzută, dependențele, rivalitatea fraternă, perfecționismul etc.
Metoda „Eu Pot” se aplică atât individual cât și la clasă (sau în orice alt grup). În funcție de obiectiv și modalitatea de aplicare va fi diferită. Deși metoda a fost concepută pentru fereastra de vârstă 4-12 ani, ea poate fi adaptată cu ușurință pentru a ajuta adolescenții și chiar și adulții. Tocmai de aceea, cursul se adresează părinților, profesorilor, educatorilor și tuturor persoanelor care lucrează cu copii și vor să îi ajute să-și rezolve problemele și să trăiască în armonie cu ei și cu cei din jurul lor.
PROGRAM:
Cursul se desfășoară online, pe platforma Zoom, în 3 secțiuni:
☆ Marți, 19 ian 2021, în intervalul 18:30-21:00 (2h30m)
☆ Marți, 26 ian 2021, în intervalul 18:30-21:00 (2h30m)
☆ Marți, 02 feb 2021, în intervalul 18:30-21:00 (2h30m)
***L-am gândit astfel pentru ca informația să aibă timp să se așeze și dvs. să puteți exersa de la o săptămână la alta ceea ce discutăm.
OBIECTIVE:
☆ Secțiunea 1: familiarizarea cu metoda + cei 15 pași „Eu Pot”;
☆ Secțiunea 2: studii de caz (din experiența mea dar le putem discuta și pe cele cu care veniți dvs., dacă doriți);
☆ Secțiunea 3: „Eu Pot” la clasă sau în grup/familie;
***Deși suntem în online, am adaptat activitățile practice pe care de obicei le susțin astfel încât să nu ne lipsească.
COST: 240 lei/persoană
ÎNSCRIERE/DETALII: contact@psihologandreeapop.ro | 0743 191 096
Feedback-uri din editiile trecute:
  • Un curs foarte bine interactiv, foarte bine construit, bazat pe exemple concrete. Am sa aplic cu certitudine metoda invatata la curs. Pe o scara de la 1 la 10 notez cu 9.
  • Seriozitate. Responsabilitate in abordarea cursului. Metoda „Eu Pot” este aplicabila. Stilul de aplicare a cursului foarte implicat. Atitudine calma. Cooperare. Felicitari si multumiri!
  • Am invatat o serie de lucruri noi si interesante cum sa ne raportam la ceilalti cum sa le crestem incredere prin incurajare si motivare si de abia astept sa aplic ce am invatat aici. Mi-a placut structurarea cursului, discursul si persoana – Andreea – si ii multumesc ca exista. Ma bucur ca am descoperit-o.
  • As fi avut nevoie astazi de mai multe exemple practice pentru a exersa aceasta metoda mult mai bine si pentru a intelege cum incepi aceasta metoda. Suportul de lucru este foarte ok, timpul alocat este suficient.
  • Felicitari! Un curs bine realizat cu aplicabilitate atat in viata scolara cat si cea personala. Am invatat o noua metoda cu ajutorul careia imi pot sprijini elevii la clasa. Multumesc!
  • Mi-a placut cursul pentru ca a fost structurat, a avut parti practice si am putut impartasi experientele noastre. Am simtit nevoia si unui exercitiu in care sa gandesc si sa aplic mai multi pasi din metoda.
  • Multumesc! Cursul este foarte util si, asa cum mi-am dorit atunci cand am ales sa particip, mi-a deschis perspectiva asupra unor solutii viitoare in ceea ce priveste problemele cu care ma confrunt in activitatea didactica. Prezentarea este clara, eficienta. Succes in ceea ce urmeaza sa faceti!
  • Am aflat de foarte putin timp despre acest curs dar pentru ca sunt intr-un proces de imbunatatire m-am hotarat sa aflu cum imi pot dezvolta anumite abilitati si in acelasi timp sa ajut si copiii din jurul meu. Multumesc foarte mult pentru explicatiile din timpul cursului, abia astept sa pun in practica ceea ce am invatat la curs. Multumesc!
  • Desi nu stiam nimic despre aceasta metoda, sunt foarte incantata ca am hotarat sa particip la acest curs de formare pentru ca aveam nevoie de solutii, iar metoda este axata chiar pe solutii. Andreea a reusit sa-mi castige interesul. Este foarte pregatita profesional, un bun comunicator, calma si empatica. Am retinut cadrul general al terapiei iar cu materialul pe care il voi reciti, voi incerca sa aplic pe un caz la cursul meu imediat.
  • Astazi am experimentat si invatat metoda Eu Pot care mi-a trezit curiozitatea din cele cateva detalii de pe facebook. Cred ca voi aplica aceasta metoda la clasa mea si acasa la copilul meu si chiar la mine. A fost explicata pe intelesul meu si am primit toate lamuririle. Sunt foarte multumita ca am participat la acest curs impreuna cu dvs.

Cauta subiecte

Despre mine

Ma simt recunoscatoare pentru ca am ocazia sa practic o meserie pe care o iubesc, care imi ofera suficient spatiu pentru a ma exprima liber, suficiente satisfactii si provocari, suficienta evolutie si transformare. 

Inscrie-te

Metoda Eu Pot in actiune

19 January 2021

Completeaza urmatorul formular pentru a te inscrie la eveniment