fbpx

Deficitul de atentie – o metoda terapeutica revolutionara

Categoria: Curs psihoeducatie

28/03/2020

Durata: 2 zile

EVENIMENTUL SE AMÂNĂ PÂNĂ LA DETENSIONAREA SITUAȚIEI ACTUALE, PENTRU A OFERI TUTUROR CELOR INTERESAȚI ȘANSA DE A PARTICIPA LA ATELIER FĂRĂ TEAMĂ.

Acest eveniment se adreseaza tuturor persoanelor care lucreaza cu copiii, indiferent de specialitate, cat si celor care sunt parinti, fiind potrivit pentru intelegerea si transformarea simptomelor deficitului de atentie. Desi programul a fost construit in jurul modului de functionare al copilului si in jurul nevoilor lui emotionale, principiile pe care le vom discuta sunt valide si in cazul adolescentilor sau adultilor, putand fi aplicate chiar si in cuplu sau familie.

In prezent, nu exista inca un test neuropsihologic, genetic sau medical care sa poate diagnostica cu precizie ADHD-ul. De aceea, uneori ne confruntam cu simptome nediagnosticate, alteori cu diagnostice gresite si de fiecare data cu nevoi psihologice neidentificate, neintelese, neacceptate si neimplinite ale celor mici. In cazul in care situatia continua pe termen lung, copilul dar si familia sunt expusi unor riscuri asociate care pot deveni ireversibile si pot conduce la disfunctionalitatea individului:

  1. Persistenta si agravarea simptomelor in adolescenta si maturitate atragand dupa sine dificultati academice, sociale si emotionale;
  2. Dezvoltarea tulburarii de comportament opozant si/sau a tulburarii de conduita;

Prezentul eveniment propune o trecere in revista a aspectelor cunoscute si mai putin cunoscute despre deficitul de atentie si diagnosticul de ADHD dar si prezentarea unei metode ce revolutioneaza abordarea acestor simptome in cazul copiilor. Astfel ca, dupa ce ne asiguram ca trecem de etapa de cunoastere si intelegere a simptomelor cu care copiii nostri se confrunta, vom parcurge impreuna ceea ce eu am numit „Metoda celor 5 elemente” a Dr. Stephen Cowan.

Evenimentul s-a bucurat de aprecierea publicului si este deja la editia a 8-a, fiind prezentat acum intr-o formula extinsa de 2 zile.

Program: 

  • Sambata, 28 Martie 2020: 10:00-18:00 (8h)
  • Duminica, 29 Martie 2020: 10:00-16:00 (6h)

Locuri limitate: 30

Tarif: 450 lei/persoana

Testimoniale din editiile trecute:

„Un curs foarte interesant, o abordare prietenoasă a temei și foarte optimistă. Foarte multe detalii, amănunțită abordarea temei care invită la un studiu mai aprofundat și continuare acestuia. Cursul a reușit cred să se adreseze profesionist atât psihoterapeuților cât și părinților.”

„Conținut foarte bun. Prezentare clară a conceptelor, cu exemple-suport. Structurarea activității foarte bună. Așteptări profesionale îndeplinite: plec de aici cu noi instrumente de lucru, noi perspective și abordări în lucrul cu copiii. Bonus: insight-uri pe plan personal. Facilitator foarte bine pregătit, prezență plăcută. Recomand!”

„Consider că această metodă este extrem de interesantă și chiar intenționez să o utilizez pe viitor în activitatea mea, dar numai după o etapă de aprofundare. Altfel, modalitatea de susținere a cursului a fost foarte relaxată, ceea ce a facilitat interacțiunea dintre cursanți și doamna psiholog. Per total mă declar foarte mulțumită și simt că este unul din acele cursuri de la care pleci mai bogat. Vă mulțumesc!”

„Cursul a răspuns așteptările. Pot să spun că a depășit așteptările. Structura a fost foarte bună, explicațiile și exemplificările foarte clare, trainerul foarte plăcut și pasionat de ceea ce face, cu o mare capacitate de a transmite informațiile. Pot să spun că plec de la curs cu o viziune foarte clară, cu sentimentul că s-au făcut multe conexiuni personale, am înțeles multe lucruri din viața personală și a familiei mele, plec cu informații pe care simt că le pot deja aplica și mă vor ajuta foarte mult în lucrul cu copiii (ca terapeut). Mulțumesc pentru tot!”

„Mă simt extrem de încântată și „încărcată” cu noțiuni noi, utile și eficiente. Intenționez să implementez ce am învățat azi și să aprofundez folosindu-mă de materialele pe care urmează să le primesc. Stilul tău de predare, Andreea, este minunat! Ești coerentă, centrată, ai fluiditate în discurs și reușești să te faci înțeleasă cu ușurință! Mulțumesc!”

„A fost ușor de înțeles. Mi-a plăcut foarte mult cum ai explicat chiar mi-a fost mai ușor să înțeleg de la tine în comparație cu anumiți profi de la facultate.”

„Cu considerație și mulțumiri! Atmosfera impusă de prestanța ta profesională, mi-a dat libertatea de a mă relaxa și de a îmi da frâu liber minții să înțeleagă metoda celor 5 elemente. Foarte bine structurate informațiile, nivelul de înțelegere foarte bun, faptul că interconectarea este metodă, faptul că există exercițiul practic mi se pare minunat. Succes și ne vedem la următorul curs. Mulțumesc, Liliana!”

„Un curs interesant, cu o metodă nouă, mai altfel, flexibilă, axată pe natura umană. Un curs echilibrat teorie-practică. Speaker calm, cald, informat, plăcut. Felicitări!”

„Sunt recunoscătoare pentru timpul acordat și cursul pus la punct de tine. Mi-a completat foarte bine așteptarea cu care am venit. Mulțumesc!”

„Cursul a fost OK. Super. Bine. Cu exemple concrete care mi-au răspuns la unele întrebări și neclarități pe care le aveam. Dna lector un exemplu de urmat, calmă, explică clar și simțim conectare și conținere. Felicitări!”

„Mi-a plăcut foarte mult cursul. A fost foarte structurat și cu multă informație. Recomand cu drag!”

„Informația foarte clar expusă. Exemplele au fost bune și de folos. Mediul relaxat și plăcut. Bine structurată activitatea.”

„Mulțumesc! Relaxant, a atins nevoile mele. Altceva față de alte cursuri. Felicitări!”

„Consider că a fost benefic pentru mine acest curs deoarece m-a făcut să conștientizez greșelile pe care le-am făcut în relație cu fiul meu, dar și lucrurile bune 🙂 Cursul este bine structurat și adaptat auditoriului și ccea ce mi-a plăcut și îl consider plus valoare este pachetul studiilor de caz. Recomand acest curs atât părinților cât și cadrelor didactice ce au copii cu ADHD. Instrumentul este practic și poate fi utilizat foarte repede. Îi doresc Andreei mult succes în tot ceea ce-și propune să facă!” Viorela Chirițescu

„Mi-a plăcut maniera caldă, sinceră de prezentare! Interesantă abordarea aceasta – 5E. Disponibilitatea de a răspunde la orice întrebare a fost un plus. Aspecte teoretice dar și aplicații practice! Mulțumesc!”

„Multe informații pe care în mod cert le voi utiliza în lucrul cu copiii și le pot combina în alte metode pe care le utilizez. Metoda îmi poate structura mai bine activitatea de bază, în sensul că metodele pe care eu le folosesc să le adaptez în funcție de nevoile individuale ale fiecărui copil.”

 

Cauta subiecte

Despre mine

Ma simt recunoscatoare pentru ca am ocazia sa practic o meserie pe care o iubesc, care imi ofera suficient spatiu pentru a ma exprima liber, suficiente satisfactii si provocari, suficienta evolutie si transformare. 

Inscrie-te

Deficitul de atentie – o metoda terapeutica revolutionara

28 March 2020

Completeaza urmatorul formular pentru a te inscrie la eveniment