fbpx

Cele 12 principii ale managementului #furiei

 1. Furia este o emotie naturala, umana.
 2. Furia variaza in intensitate si durata.
 3. Furia este de cele mai multe ori reactie la alte emotii, pe care le mascheaza.
 4. Furia este o reactie la emotii si ganduri interioare.
 5. Furia ne vorbeste mult mai mult despre propriile dorinte si nevoi decat despre persoana sau situatia care a declansat-o.
 6. Furia, ca emotie, nu este una si aceeasi cu exprimarea ei comportamentala.
 7. Pe masura ce devenim mai constienti de gandurile si emotiile care ne conduc spre furie, devenim mai liberi in a alege cum anume ne-o exprimam.
 8. Un management sanatos al furiei se bazeaza pe abilitati specifice care pot fi invatate.
 9. Un management sanatos al furiei se bazeaza pe a fi capabil sa alegi cu flexibilitate dintr-o varietate de solutii de gestionare a acestei emotii.
 10. Intimitatea profunda si autentica cu sine se naste dintr-o abilitate crescuta de a impartasi furia si alte emotii pe care le simtim.
 11. Un management sanatos al furiei implica sa fim capabili sa lasam emotia sa curga, sa nu o blocam, cat si sa putem renunta la ea fara sa o mai alimentam.
 12.  A invata teorie si a dezvolta abilitati in privinta gestionarii furiei este o componenta esentiala pentru bunastarea emotionala individuala.

Daca simti ca iti este greu sa gestionezi furia si/sau iti influenteaza negativ viata si relatiile cu ceilalti poti oricand sa te consulti cu un specialist. Consilierea psihologica iti poate fi de folos in a dobandi acel echilibru emotional la care tanjesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta subiecte

Despre mine

Ma simt recunoscatoare pentru ca am ocazia sa practic o meserie pe care o iubesc, care imi ofera suficient spatiu pentru a ma exprima liber, suficiente satisfactii si provocari, suficienta evolutie si transformare.