fbpx

Children’s HUB

Ieri, 20.07.2018, am participat la lansarea unui proiect inedit – Children’s HUB. Acesta reprezinta o actiune sociala, planificata si demarata de catre Asociatia Coloreaza Viata din Bucuresti.

program-social-copii.jpg
Cu Roxana Hanganu, presedinta Asociatiei Coloreaza Viata

 

HUB-ul este un loc special in care se vor aduna inca de la inceput peste 100 de copii din diferite centre din Bucuresti – DGASPC Sector 6, Asociatia Umanitara Concordia, Asociatia Caritas Bucuresti – urmand ca lista sa se completeze si cu alte institutii. De asemenea, HUB-ul este sprijinit in primul rand prin oamenii de la UniCredit Bank care pun la dispozitie spatiul si multe alte resurse pentru a face totul posibil. Implicati sunt si cei de la Programul Educational “Ajungem Mari” si Proiectul Cofinantat de Uniunea Europeana “Recognize & Change Romania”.

“De ce UniCredit Bank? Pentru ca suntem oameni carora le pasa. De aceea, investim intr-un departament de responsabilitate sociala si dam inapoi comunitatii in care activam” – Ina Solomon

Children’s HUB a fost gandit ca un punct de legatura in care se intalnesc copiii si adultii, beneficiarii si facilitatorii unor servicii de educatie. Unul dintre obiectivele importante este reducerea absenteismului si abandonului scolar cat si integrarea pe piata muncii prin identificarea pasiunilor si oferirea de posibilitati de invatare. Primul curs ce va incepe chiar de saptamana urmatoare este atelierul de T.I.C. predat de voluntari din departamentul IT al bancii. In general, programele oferite in HUB se impart in trei categorii:

  • After-school social & Mentoring;
  • Creative teenager’s HUB (dezvoltarea pasiunilor);
  • Mobile HUB (activitati in afara HUB-ului);

 

Copiii dau in permanenta dovada de foarte multa creativitate, lucru vizibil si din expozitia PhotoVoiceRoxana Hanganu, presedinta Asociatiei Coloreaza Viata ne-a vorbit si despre cursuri de fotografie ce vor fi organizate in HUB, lucrarile copiilor fiind si ele expuse, intregind astfel colectia deja existenta.

 

Printre cursurile prezentate copiilor ca optiune pentru inscriere sunt si: engleza, franceza, chineza, japoneza, arte martiale, pian, chitara, croitorie, dansuri populare, scriere creativa, germana, yoga, dezvoltare personala, desen/pictura, teatru.

Este minunat ca exista oameni care fac atat de multe lucruri pentru copii si comunitate. Sunt de parere ca doar unindu-ne fortele, fiind fiecare responsabil in felul lui, oferind inapoi comunitatii din lucrurile pe care le primim si care ne bucura viata vom reusi sa aducem un plus de valoare. Daca vrei sa te oferi voluntar sau sa sprijini financiar acest proiect, gasesti toate datele Asociatiei pe site-ul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta subiecte

Despre mine

Ma simt recunoscatoare pentru ca am ocazia sa practic o meserie pe care o iubesc, care imi ofera suficient spatiu pentru a ma exprima liber, suficiente satisfactii si provocari, suficienta evolutie si transformare.