fbpx

Sentimentul lipsei de control

Furie. Frustrare. Neputinta. Amaraciune. De obicei in ordinea asta, sau de la coada la cap sau intr-o combinatie ametitoare ca de roller coaster. Cand te simti lipsit de control treci prin stari emotionale grele, adanci si de regula nesuferite. Are intotdeauna legatura cu ceea ce tocmai ti s-a intamplat, insa isi are semintele intr-o zona mult mai profunda a fiintei tale. Emotiile astea puternice (si nesuferite) nu se nasc asa pur si simplu, dintr-un context de viata intamplator.

Cateodata nici nu stii ca asta este ceea ce simti, nu ai putea spune ca esti lipsit de control pentru ca sunt alte nuante afective care iti iau ochii.

Furia apare ca un blender care isi muta viteleze progresiv pana ajunge sa-ti amestece gandurile si sentimentele cu putere maxima. Frustrarea deschide usa neputintei care mai departe invita cu ea amaraciunea, grea ca o perdea uda ce te invaluie cu totul. Treci de la o agitatie interioara consumatoare la o tristete cu care abia iti mai misti pasii.

Este ceva ce simtim cu totii mai devreme sau mai tarziu, mai mult sau mai putin, insa, de obicei nu ii dam importanta. Ii dam in schimb mesaje precum “lasa, ca trece“, “asta este ceea ce merit“, “pur si simplu nu am noroc, toata lumea are ceva cu mine“…

O forma de consiliere sau de terapie iti poate deveni aliat in a te descoperi, cunoaste si capata controlul asupra ta si a vietii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cauta subiecte

Despre mine

Ma simt recunoscatoare pentru ca am ocazia sa practic o meserie pe care o iubesc, care imi ofera suficient spatiu pentru a ma exprima liber, suficiente satisfactii si provocari, suficienta evolutie si transformare.